רגל סוכרתית

אחת המחלות הכרוניות השכיחות ביותר הינה מחלת הסוכרת ולצערנו בעשור האחרון קיימת עלייה ניכרת בכמות האנשים אשר מתגלים כחולי סוכרת. אחד הסיבוכים הנפוצים והמוכרים ביותר של מחלה זו הוא פגיעה בכף הרגל. במאמר זה נרחיב אודות כף רגל סוכרתית, נסביר מהו אומדן כף רגל סוכרתית ונרחיב אודות טיפול ברגל סוכרתית.

כף רגל סוכרתית – על מה מדובר?

רגל סוכרתית, היא סיבוך נפוץ של מחלת הסוכרת. שכן, מחלה זו גורמת לפגיעה עצבית או פגיעה בכלי דם ואלו גורמים לפגיעה ברקמותיה של כף הרגל. פגיעה זו מובילה להרס עמוק של הרקמות בגפה התחתונה ופעמים רבות גם לזיהום. מחקרים שונים אשר בוצעו בעשורים האחרונים מצביעים על כך שיותר מעשרה אחוזים מחולי הסוכרת קרוב לוודאי שיפתחו כיב כתוצאה ממחלתם, דבר אשר עלול להוביל גם לקטיעה של אחת הגפיים. כאן, חשוב לדעת שיש דרך למנוע את התפתחותה של כף רגל סוכרתית ובהתאם גם את התוצאה העגומה של קטיעת גפה. נכון לשנת 2021 מכירים היטב את מחלת הסוכרת ותסמיניה ובהחלט ניתן לשפר את איכות חייו של החולה בה.

רגל סוכרתית תסמינים

ישנם תסמינים רבים אשר קשורים אל מצב של כף רגל סוכרתית, כמו למשל תחושת נימול או תחושת עקצוץ כואבת. פעמים רבות אנשים מדווחים גם על תחושה של שריפה/בעירה בכף הרגל. תסמינים נוספים הם פסים אדומים, פצעים בכף הרגל, אובדן תחושה, שינוי בצבע העור, שינוי בטמפרטורה של כף הרגל. חשוב לדעת שיש אנשים שמתארים פצעים שאינם כואבים ועדיין מדובר על תסמין של רגל סוכרתית.

צפו בעדות של אבי זיסקינד ושל דינה המשתמשים בליקוריץ+ פלוס המקורי:

סיוע בקהילה – טיפול ברגל סוכרתית

הצעד הראשון של טיפול ברגל סוכרתית תמיד יהיה ביצוע אומדן עקבי ומסודר. טיפול נכון המותאם לרמת הסוכרת וליווי של אחות סוכרת וצוות מקצועי בתחום יעזרו במידה רבה להפחתת אירועי כיבים בכף הרגל ובהתאם גם להפחתה של קטיעות גפיים תחתונות. כיום, אחות קופת חולים היא זאת אשר אחראית לאיתור חולי סוכרת אשר מצויים בסיכון לכף רגל סוכרתית. היא זאת שמבררת את כל הקשור אל האיזון המטבולי של החולה, מפעילה  תכנית התערבות למניעת כף רגל סוכרתית והיא זאת שמדריכה את המטופל ומשפחתו אודות גורמי סיכון שיכולים להוביל למצב סבוך זה.

אומדן כף רגל סוכרתית

ישנם כלים שונים אשר משתייכים אל פעולת אומדן כף רגל סוכרתית , תהליך אשר בסופו של דבר יוביל להגדרת רמת הסיכון לכף רגל סוכרתית. הפרמטרים אשר משמשים בעת ביצוע אומדן הם מצב העור בכף הרגל וצבע כף הרגל, המצב של הציפורניים, טמפרטורת העור, מבנה כף הרגל, דופק פריפרי, רמת תחושה בכף הרגל ועוד. בהתאם לכל אלו תתקבל המסקנה באשר לרמת הסיכון של כף הרגל:

  • נמוכה – באם עור כף הרגל תקין, ללא מצב של אובדן תחושה וללא עיוות גרמי.
  • בינונית - מצב של נוירופתיה, כלומר מצב בו החולה חש דקירות בכף הרגל, עור רדום ותחושה של שריפה בכף הרגל או קלוס.
  • גבוהה - אף יש סימנים של נוירופתיה בכף הרגל, עיוות גרמי, איסכמיה, קאלוס וכן עיוות גרמי בכף הרגל.
  • חמורה - כל הסימנים שאוזכרו ברמה הגבוהה בשילוב מחלת כליות וטיפול דיאליזה, כיב סוכרתי, קטיעה של אחת או יותר מהגפיים התחתונות או היסטוריה של כיב סוכרתי.

אומדן כף רגל סוכרתית יעשה פעם בשנה באם רמת הסיכון נמוכה במצב של רמה בינונית התדירות תהיה אחת לחצי שנה, רמה גבוהה כל שלושה חודשים ורמה חמורה בתדירות הנדרשת למצב.

צפו בפרופסור אבירם שמסביר על סגולות ליקוריץ: 

טיפול ברגל סוכרתית – ליקוריץ וקונבנציונלי

ראשית כל חשוב לדעת שנכון להיום יש אפשרות לשלב בתפריט היומיומי תוספים שונים וזאת במקביל לטיפול התרופתי בחולי סוכרת. אחד מאותם תוספים אותו משבחים חולי סוכרת רבים הוא שורש ליקוריץ. שכן, יש מחקרים המעידים ששורש זה מסייע בהפחתת עמידות של תאי הגוף לאינסולין, עוזר באיזון רמות הסוכר בדם וחולי סוכרת סוג 2 רבים מעידים שצמח זה השפיע באופן מיטבי על גופם. במקביל לנטילת כמוסות ליקוריץ פלוס המקורי תתבצע הפנייה לרופא מומחה לסוכרת וזאת על מנת לקבל טיפול תרופתי מתאים.

טיפול ברגל סוכרתית מחייב את הדברים הבאים:

  • שמירה על רצף טיפולי בכדי ליהנות מתוצאות אופטימליות.
  • אומדן כף רגל סוכרתית מדי תקופה וזאת על מנת לקבוע את רמת החומרה והטיפול הנדרש.
  • הדרכה למניעת כף רגל סוכרתית אשר תכלול הנעלה מתאימה, איזון מטבולי, בדיקה יומיומית עצמית של כפות הרגליים ושמירה על היגיינת כף הרגל.

השלב הראשוני תמיד יהיה מניעה של כף רגל סוכרתית וטיפול ראשוני בכף רגל ברמת חומרה נמוכה. הרמה השנייה תמיד תהיה הפנייה למרפאה ייעודית לרגל סוכרתית והרמה השלישית, באם מדובר על רמת חומרה גבוהה עד חמורה תתבטא בהפניה לבית חולים אשר יטפל במצב באותו מקרה חמור של כף רגל סוכרתית.

לסיכום, חשוב להבין שמצב של כף רגל סוכרתית נחשב למחלה מורכבת ביותר המחייבת התייחסות. יש אפשרות לעזור במידה רבה במניעה ולטפל בחולים עם כף רגל סוכרתית. שימוש בליקוריץ, שמירה נכונה על כפות הרגליים ובדיקות תקופתיות של כפות הרגליים יכולות למנוע מצב של כיב ראשוני ופעמים רבות גם ירידה ניכרת בכמות קטיעות הגפיים.

 

שורש ליקוריץ

  יתרונותיו של ליקוריץ פלוס לרגל סוכרתית

1. שיפור הכולסטרול הרע
מיצוי שורש ליקוריץ עוזר בהפחתת שקיעת הכולסטרול בדפנות העורקים וזאת משום אותם נוגדי חמצון שבו. הוא אט אט עוזר לגוף לנקות את העורקים עד אשר נוצר איזון בין קצב שקיעת הכולסטרול בעורקים לבין קצב הניקוי של העורקים והעורקים אינם עתידים להיסתם.

2. עוזר בהורדת הלחץ דם
מחקרים שבוצעו על ידי פרופסור אבירם בישראל הצביעו על כך שנטילה קבועה של כמוסות ליקוריץ פלוס המקורי יכולה להוביל לירידה של כ- 10% בלחץ הדם.

3. התמודדות עם סכרת –
נטילת כמוסותיו של צמח הליקוריץ יכולה לעזור במידה רבה להתמודדות עם סוכרת, שכן הוא מכיל אמורפרוטינים אשר ידועים כמפחיתים את רמת הסוכרים בגוף וחומצות השומן. באם אתם כבר חולים בסוכרת, הליקוריץ יעזור לכם בשמירה על איזון סוכרים תקין וימנע במקרים רבים היווצרות של כבד שומני.

4. הקלה על מערכת הנשימה –
נטילת כמוסות ליקוריץ יכולות לעזור במידה רבה לכל מי שסובל מאסטמה ברונכיטיאלית וברונכיט שכן הליקוריץ מכיל כל מיני חומרים אנטי דלקתיים אשר עוזרים בהרחבת דרכי הנשימה, עוזרים בהפחתת הדלקתיות ומסייעים לפירוק הליחה.

5. קרוהן קוליטיס ועוד –
מכיל נוגדי חמצון חזקים אשר מחזקים את המעיים והקיבה, דבר אשר עוזר בהתמודדות עם בעיות עיכול וכל מיני כיבים. כמו כן הוא משפר את אספקת הדם לכל מיני אזורים פגועים בגוף ועזור להילחם במחלות דלקתיות כמו קרוהן וקוליטיס ומקל על מצבים של גזים ונפיחות.
6. חיזוק המערכת החיסונית –
ליקוריץ עוזר בחיזוק המערכת החיסונית וזאת משום שהוא מכיל נוגדי חמצון חזקים.

אלו הם רק חלק מיתרונותיו של ליקוריץ פלוס המקורי. בנוסף, אנשים מספרים אודות סגולות נוספות של הליקוריץ כמו למשל שיפור מצבים של דלקות חניכיים, עששת, הפחתת תופעות גיל המעבר והתמודדות עם בעיות עור שונות.

 

חבילות ליקוריץ פלוס המקורי בכמוסות

 

חבילת היכרות של שורש ליקוריץ